Jak zablokować osobę w Google Photos?

Jeśli nie chcesz, aby określona osoba miała dostęp do twoich zdjęć w Google Photos, możesz zablokować jej konto.

Blokowanie osoby w albumie udostępnionym:

  1. Otwórz aplikację Google Photos.
  2. Otwórz album, do którego dołączyła ta osoba.
  3. W prawym górnym rogu kliknij na trzy kropki, a potem na słowo Options – Opcje.
  4. Obok nazwy użytkownika kliknij na trzy kropki, a potem Block user – Zablokuj użytkownika.

 

Blokowanie osoby w rozmowie:

  1. Otwórz aplikację Google Photos.
  2. Kliknij rozmowę, którą chcesz otworzyć.
  3. U góry kliknij nazwy osób uczestniczących w rozmowie.
  4. Obok osoby, którą chcesz zablokować, kliknij na trzy kropki, a potem Block user – Zablokuj użytkownika.

Co się stanie, gdy kogoś zablokujesz:

  1. Nie będziecie widzieć nawzajem swoich zdjęć, filmów ani komentarzy w Google Photo.
  2. Jeśli ta osoba ma link do Twojego albumu, może go wyświetlić, gdy się wyloguje.
  3. Jeśli jesteś właścicielem albumu i zablokujesz współtwórcę, wszystkie dodane przez niego treści zostaną usunięte z albumu.
  4. Jeśli zablokujesz właściciela albumu, treści dodane przez ciebie zostaną usunięte z tego albumu.
  5. Jeśli zablokujesz kogoś w albumie, który nie jest twoją własnością, ty i zablokowany użytkownik nie będziecie widzieć nawzajem swoich treści.
  6. Ta osoba będzie też zablokowana w niektórych innych usługach Google, na przykład Google Maps.

30 ciekawostek na temat Marka Zuckerberga

 

Posłuchaj naszych podcastów: 

SKOMENTUJ

Dodaj komentarz
Wpisz swoje imię